Nieuws

19-03-2020

Coronavirus – Update kampeersector – 19 maart 14.00 u.

 

VERPLICHTE SLUITING – WEGSTUREN ALLE GASTEN

 

RECREAD kreeg van het nationale crisiscentrum de duidelijke bevestiging dat alle kampeerbedrijven verplicht moeten sluiten minstens tot 5 april 2020. Verwacht wordt dat deze termijn later zal verlengd worden.

 

Wat betekent dat? Alle kampeergasten dienen te vertrekken. Dat betekent dat naast toeristische passanten ook uw vaste jaargasten dienen te vertrekken naar hun woonplaats thuis.

 

Alle reca-voorzieningen en speelpleinen op campings zijn gesloten.

 

De gemeenten zijn belast met het politioneel toezicht op de naleving. Opgelet: er kan pv opgemaakt worden en dwangsommen opgelegd worden aan overtreders.

 

Wij bevelen aan dat u deze maatregel op het terrein onmiddellijk opvolgt en communiceert via affiche, website en eventueel Facebookpagina.

 

Hiermee behoort de campingsector tot de sectoren die verplicht moeten sluiten. Wij communiceren later meer over de steunmaatregelen.

 

Uw personeel kan aan de slag blijven mits de regel van afstand van minstens 1,5 m tussen elke werknemer gerespecteerd wordt. Waar telewerk kan, moet dit verplicht toegepast worden.

 

Aannemers die werken op uw bedrijf uitvoeren, kunnen volgens dezelfde regels aan de slag blijven. (Vervoer in voertuigen moet hier mee rekening houden)

 

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten op dirk.metsu@recread.be of bel 0497/57.78.73. Blijf onze Nieuwsbrieven volgen a.u.b.

 

 

Informatie voor ondernemers

 

UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers waarbij RECREAD aangesloten is, heeft een overzichtelijke webpagina rond de coronacrisis: https://www.unizo.be/corona. Er is ook een ondernemerslijn die u kunt bellen

Contacteer ons

Contacteer ons op 0497 57 78 73 , of stuur ons een e-mail op info@recread.be

Tel.  +32 497 57 78 73
Fax. +32 2 513 36 76

Recread vzw
Anspachlaan 111 bus 4
1000 Brussel